Elles Kiers en Sjef Meijman leefden zeven maanden lang intensief samen met hun vier Bunte Bentheimer varkens. In de slachtmaand lieten ze hun geliefde varken Bom afmaken, om hem daarna eigenhandig te bereiden. De korte documentaire bloed volgt de beeldend kunstenaars in de laatste fase van hun onderzoeksproject Varkenshuis naar de herkomst van ons voedsel. Er ontvouwt zich een waardevol ritueel rondom de verwerking van dit dier.
Over mij

- Anita Marskamp
- Loon, Drenthe, Netherlands
- Zomaar iemand die in haar eigen Verrukkelijke Vrolijke Varkensvlees voorziet. Eerlijk vlees en als er voldoende is ook dat van haar omgeving tegen een eerlijke prijs. Van producent naar consument. Begonnen met C.S.scharrelvarkens vanwege onvrede met huidige systemen die economisch belang hoog in het vaandel heeft en daarbij de eigenheid van dieren willens en wetens uit het oog verliest. Géén boerin. En ja, liefde voor het dier en het nuttigen ervan gaat samen.. met respect. Daarnaast vindt ik het maken van plantaardige kaarsen leuk een uitdaging. Van soja- en koolzaadwas. De quiltstoffen verkoop is al járen een van mijn favo hobby's. www.countrysmile.nl
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten