Foto: Lena Huisman

Over mij

Mijn foto
Loon, Drenthe, Netherlands
Zomaar iemand die in haar eigen Verrukkelijke Vrolijke Varkensvlees voorziet. Eerlijk vlees en als er voldoende is ook dat van haar omgeving tegen een eerlijke prijs. Van producent naar consument. Begonnen met C.S.scharrelvarkens vanwege onvrede met huidige systemen die economisch belang hoog in het vaandel heeft en daarbij de eigenheid van dieren willens en wetens uit het oog verliest. Géén boerin. En ja, liefde voor het dier en het nuttigen ervan gaat samen.. met respect. Daarnaast vindt ik het maken van plantaardige kaarsen leuk een uitdaging. Van soja- en koolzaadwas. De quiltstoffen verkoop is al járen een van mijn favo hobby's. www.countrysmile.nl

donderdag 15 december 2011

Geen éénheidsworst

Zojuist las ik een mooie blog van een Tweep ( Iemand die ik volg via Twitter nml. @Mijnkoejouwkoe ) Deze ging erover dat vlees dat bij de slager vandaan komt geen eenheidsworst is. Er kán verschil in zitten. Tussen de éne en de andere karbonade of worst óf speklap. Het is handwerk. Het is ambacht. Géén fabriekswerk. De smaak, de kwaliteit is er niet minder om. Bovendien, het ene dier is het andere niet. Qua grootte, qua dikte,breedte. Ik hoop dat u, wanneer u vlees bij ons koopt het bovenstaande in ogenschouw neemt en het, net als ik, weet te waarderen Link naar Blog: http://tinyurl.com/7fsfc3x

donderdag 27 oktober 2011

Sterrenvlees?



Blijft toch vreemd dat de dierenbescherming hier haar stempel opdrukt. Hoe goed hebben deze 'sterrendieren' het nou helemaal?
See for yourself. Veel boeren gaan erin mee vanwege de hogere prijzen maar of ze zo begaan zijn met waar het gaat nml. dierenwelzijn is maar zeer de vraag.

vrijdag 7 oktober 2011

Je eigen pad

Ik vind het leuk om nieuwe paden te betreden.
Paden die nog niet geplaveid, platgetreden zijn.
Vaak zijn er stekels en doorns. Asfalt vér te zoeken.

Dan, kruis je een pad van een ander en loop je een eindje met elkaar op.
Leer je van elkaar om daarna te beseffen dat je elkaar moet laten gaan om je eigen 'pad' weer op te zoeken.

Soms doet dat pijn maar is van essentieel belang.

Je eigen pad.




zondag 4 september 2011

1 oktober | Open Dag | Country Smile's Grasvarkens | (h)eerlijk vlees

Een varken bekijken in zijn/haar natuurlijk leefomgeving : buiten?
Dat kan op onze Open Dag op zaterdag 1 oktober!

Wij vinden dat varkens recht hebben op een varkenswaardig bestaan. Lekker wroeten in de aarde. Daar is die mooie stopcontact voor bedoeld. In beton gaat dat toch erg lastig ;-) Op deze wijze varkens houden maakt antibiotica gebruik totaal overbodig. Weerstand bouw je buiten op, zoals in opa's tijd, in weer en wind. Met natuurlijk (groen)voer, van Drentse akkers, niet met preparaten.

"Deze vleeskwaliteit vind je niet in de winkel" aldus de slager die op het Middeleeuws festival in Ter Apel een Grasvarken van ons heeft uitgebeend.
Dat zegt ons genoeg.


Dus stap uit de stal net als onze Grasvarkens dagelijks doen en kom gezellig langs.
Koffie/thee staat natuurlijk klaar.

Er is ook een vragenstraatje! Test je kennis over varkens :-)

Kinderen: Jullie mogen een tekening maken voor de varkens voor aan de wanden van de GrasLuifel stal en natuurlijk mag je wat lekkers meenemen zoals eikels, een winterwortel of een (val)appeltje. Vinden ze héérlijk!Jij krijgt dan wat lekkers terug....wat? Kom maar langs :-)


Ook kunt u Country Smile's quiltstofjes bekijken/kopen en natuurlijk de plantaardige zelfgemaakte kaarsen. Sojawas en koolzaadwas.

11.00 uur - 16.00 uur

Fam.Marskamp
Kanaaldijk 34
9409 TV Loon (Assen)

donderdag 1 september 2011

Back to the start....




I was just guessing,
At numbers and figures,
Pulling the puzzles apart.
Questions of science,
Science and progress,
Don't speak as loud as my heart.

Nobody said it was easy,
It’s such a shame for us to part.
Nobody said it was easy,
No one ever said it would be so hard.
I’m goin’ back to the start.


There is a choice, make that change. Táke that chance..